Nevzdávají to. Panthera Team Asia chce být v roce 2022 na startovním roštu F1

Nevzdávají to. Panthera Team Asia chce být v roce 2022 na startovním roštu F1

Čas od času se objeví spekulace o novém týmu formule 1, které ale nakonec vyšumí do ztracena. Bude mít stejný osud i tým Panthera?

Informace o možném novém týmu „Panthera“ se objevily vloni v létě. Asijský tým se sídlem ve Velké Británii své snahy nevzdává. Na startovním roštu chce být v roce 2022, kdy mají vstoupit v platnost nová technická pravidla.

Tým plánoval vstup už v roce 2021, i když je otázkou, jak moc byly tyto plány reálné. Ross Brawn ale vloni prohlásil, že noví účastníci budou moci vstoupit až v roce 2022.

„Než vypukla současná krize, zaměřovali jsme se na rok 2022 a stále hledáme cestu,“ řekl šéf týmu Panthera Team Asia Benjamin Durand pro Motorsport.com.

„Měli jsme skupinu lidí pracujících na autě, kteří dělali nějaké předběžné aerodynamické práce a pokračovali ve spolupráci s investory.“

Na plány potenciálního nového týmu nyní dopadá spíše nejistota.

„Než řekneme více, počkáme, co se stane s F1. Lidé mluví o možnosti koupit si auto (od jiného týmu), takže budeme muset počkat a uvidíme, co se stane.“

Durand řekl, že tým měl na začátku roku, než vypukla krize, základ dohody s jedním z výrobců ohledně dodávky dílů a pohonných jednotek. 

Každý budoucí potenciální tým formule 1 musí projít výběrovým řízením, kdy FIA posuzuje životaschopnost projektu. FIA vloni uvedla, že žádná vážná jednání zatím nevede.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud