Nevyzpytatelné počasí hrálo nováčkům do karet

V garážích nových týmů po kvalifikaci zavládla neafalšovaná radost, když se jim podařilo získat skalpy Sauberu a také Vitalije Petrova.

Lotus

Šestnácté místo Heikkiho Kovalainena (postup do druhé části kvalifikace) a osmnácté Jarna Trulliho je výsledkem, za který se u Lotusu rozhodně nestydí. "Byla to pro nás fantastická kvalifikace a letos podruhé jsme se dostali do její druhé části," řekl nadšený Kovalainen, který v zítřejším závodě doufá v proměnlivé podmínky. Jarna Trulliho v jeho rychlém kole zpomalily žluté vlajky. Nebýt jich, pravděpodobně by postup do další části slavil i on. Trulli navíc musel zaplatit pokutu ve výšu 4400 eur kvůli překročení rychlostního limitu v boxech.

Virgin

Tým Virgin předvedl, že si stáj Lotus nenechal příliš utéct. Timo Glock se kvalifikoval jako sedmnáctý. "Se svým výkonem jsem byl spokojen, vyvaroval jsem se chyb a v dané situaci se mi podařilo z vozu dostat maximum," řekl německý pilot. Ten byl ovšem pro blokování Sakona Jamamota v první části kvalifikace potrestán penalizací pěti míst na startovním roštu. Lucas di Grassi měl smůlu, když se na začátku kvalifikace dostal do kolize s Jarnem Trullim, což pro Brazilce znamenalo konec.

HRT

Spokojenost vládla i u Hispanie. Oba piloti zajeli svá kvalifikační maxima, Bruno Senna zajel dvacátý čas, Sakon Jamamoto jedenadvacátý. Oba doufají, že počasí ze soboty vydrží i v neděli. Nepředvídatelné podmínky by totiž mohly zamíchat pořadím. Colin Kolles, šéf týmu, dokonce vyjádřil mírné zklamání nad tím, že se jeho svěřencům nepodařilo postoupit do druhé části kvalifikace.

Doporučujeme

Články odjinud