Nevyhrajeme? Stejně na sebe můžeme být hrdí, míní Alonso

Nevyhrajeme? Stejně na sebe můžeme být hrdí, míní Alonso

Pouhých třináct bodů ztrácí před posledním závodem letošní sezony Fernando Alonso na Sebastiana Vettela. Dokáže se s touto ztrátou ještě nějak vypořádat? Pokud ne, stejně bude Španěl na svůj tým hrdý.

Už za několik hodin rozhodne bitva na brazilském Interlagosu o jméně letošního mistra světa a zároveň nového trojnásobného šampiona. Ve hře jsou stále dvě jména, a to Sebastian Vettel a Fernando Alonso.

Aby se nestal již potřetí v řadě mistrem světa Sebastian Vettel, musela by nastat jedna z následujících tří situací:

  1. Fernando Alonso vyhraje a Sebastian Vettel dojede pátý nebo hůře.
  2. Fernando Alonso dojede druhý a Sebastian Vettel osmý nebo hůře.
  3. Fernando Alonso bude v cíli třetí a Sebastian Vettel závod dokončí na desátém nebo horším místě.

Za každých okolností ovšem musí jezdec z maranellské stáje dojet závod na stupních vítězů. Úkol je to pro něj, obzvláště vzhledem k předpovědi počasí a sedmé startovní pozici, nelehký. Alonso se sice naděje na úspěšné zakončení sezony a zisk letošního titulu mistra světa nevzdává, nicméně ví, že to vyjít prostě nemusí. I kdyby neuspěl, bude Španěl hrdý na to, jak skvěle společně s Ferrari prožili tento rok.

"Kdybych odjel běžnou sezonu, měl bych teď něco kolem 110 bodů," říká španělský jezdec, který má momentálně na kontě bodů 260. "Se šampionátem bych se býval rozloučil už někdy okolo Maďarska nebo Singapuru. Odjel bych poslední závody bez tlaku jako v loňském roce, kdy už jsem o nic nebojoval. Naštěstí mi ale to, že jsem odjel neobvyklou sezonu, dalo pocit, který mám teď tady  - všechno, nebo nic. To „nic“ teď musíme z našeho pohledu vymazat."

"Pro fanoušky to bude buď veliká radost, nebo obrovské zklamání, to je samozřejmě pochopitelné. Pokud toho dosáhneme, bude to pro nás výhra, pokud ne, měli bychom být pyšní na to, že jsme odváděli práci nejlepším způsobem, jakým to vůbec šlo," říká s hrdostí v hlase dosavadní dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. 

Doporučujeme

Články odjinud