Nevím, co si myslel, říká Norris o kontaktu se Strollem [+video]

Nevím, co si myslel, říká Norris o kontaktu se Strollem [+video]

Pilot McLarenu Lando Norris obviňuje Lance Strolla z týmu Racing Point z jejich vzájemné kolize ve Velké ceně Španělska vozů formule 1.

Stroll a Norris se dostali do kontaktu ve 45. kole, když bojovali o čtrnáctou pozici. Kolize oba piloty vyřadila ze závodu a vyžádala si také výjezd safety caru.

Norris se pokusil zaútočit v první zatáčce vnějškem na svého soupeře a zůstal vlevo od Strollova vozu také v nájezdu do druhé zatáčky okruhu, která je naopak na levou ruku. Vzápětí však Kanaďan do Norrisova mclarenu najel a došlo ke kontaktu.

„On (Stroll) věděl, že jsem tam v nájezdu do první zatáčky byl. Nevím, co si potom myslel,“ řekl Norris pro Motorsport.com.

„Já byl stále na vnějšku, značnou část svého vozu jsem měl před druhou zatáčkou na vnějšku. Jakmile ale začal zatáčet doleva (do druhé zatáčky), tak si buď myslel, že jsem se úplně stáhnul, nebo jsem zmizel nebo nevím co. V tu chvíli jsem věděl, že zkrátka zatočí a nenechá mi dostatek prostoru. Musel jsem se pokusit stáhnout, ale neměl jsem dostatek času,“ dodal Brit.

Stroll: Nemohl jsem toho příliš dělat

„Ještě jsem neviděl záznam, takže se na to budu muset detailně podívat, ale podle mě tam nebylo dostatek prostoru. Musel jsem projet tou zatáčkou, tak jsem zatočil a příliš jsem toho nemohl dělat,“ myslí si Stroll.

„Byl jsem na vnitřku a v první zatáčce jsem byl dlouhý. Pak jsem musel zatočit do další zatáčky a bohužel tam nebylo dost prostoru pro oba vozy.“

Aktualizace: Incident Stroll x Norris bez trestu. Jednoznačná vina nebyla podle stewardů ani na jedné straně.  Norris si mohl uvědomit, že tam nebude místo, ale Stroll měl počítat, že tam stále může být.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud