Neviděl jsem ho, byl to závodní incident, říká Hülkenberg [+video]

Neviděl jsem ho, byl to závodní incident, říká Hülkenberg [+video]

Nico Hülkenberg si není jistý, jestli mu systém ochrany hlavy (tzv. svatozář) bránil v rychlém opuštění kokpitu po nehodě v prvním kole Velké ceny Abú Dhabí, kdy se jeho monopost formule 1 převrátil koly vzhůru.

Němec se dostal do kontaktu s Romainem Grosjeanem, po kterém jeho renault začal rotovat, a nakonec přistál koly vzhůru opřený o ochrannou bariéru.

Hülkenberg již krátce po nehodě svůj tým informoval, že je v pořádku, obával se však požáru, když začal jeho vůz hořet v oblasti motoru, zatímco on byl stále v kokpitu. Traťoví komisaři však rychle požár uhasili předtím, než vrátili jeho renault zpět na kola a Hülkenberg mohl z vozu vystoupit.

„Abych pravdu řekl, tak nevím, zda mě v té chvíli svatozář blokovala nebo ne. Každopádně vpravo jsem měl bariéru a byla tam jen velmi malá mezera,“ řekl Hülkenberg pro Sky Sports F1.

„Když jste hlavou dolů, tak není snadné najít všechna tlačítka a další věci, protože všechno se vám zdá jiné. Bylo to pro mě poprvé, kdy jsem měl vůz na střeše, takže jsem tam čekal na maršály, kteří reagovali velmi rychle a dostali mě ven,“ řekl Hülkenberg, který byl po vyšetření propuštěn z lékařského střediska FIA.

Hülkenberg přiznal, že Grosjeana neviděl. Myslel si totiž, že pilot Haasu nezvládl správně projet zatáčkou a vyjel mimo trať. Podle něj však šlo o závodní incident, který by neměl být trestán.

„Jsem naprosto v pořádku, je to jen zklamání, když jste vyřazeni už v prvním kole závodu. Dlouho se připravujete, všichni přes víkend tvrdě pracují, a nakonec jste vyřazeni v prvním kole s tak poškozeným vozem. Je to zklamání, musíme to ale brát jako závodní incident,“ řekl.

„Závodil jsem s Romainem do osmé zatáčky a oba jsme probrzdili. Já byl opravdu široký a on byl ještě širší. Myslel jsem, že vyjel mimo trať, takže jsem měl za to, že mám 9. zatáčku jen pro sebe. Šel jsem tedy na její apex, ale on tam stále byl, došlo tedy ke kontaktu a zbytek jste už viděli. Několik kotrmelců, které vypadaly velkolepě, ale nebylo to nic dramatického,“ dodal Němec.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud