Neumím si představit budoucnost mimo Red Bull, říká Vettel

Neumím si představit budoucnost mimo Red Bull, říká Vettel

Sebastian Vettel znovu odmítl veškeré spekulace o svém případném přestupu do jiné stáje. U svého současného zaměstnavatele je spokojený.

Vettel má smlouvu s Red Bullem Racing až do roku 2014, ale už teď se objevují spekulace o jeho odchodu k Ferrari. "Helmu Red Bullu nosím téměř celou kariéru," reagoval v rozhovoru pro Autosport. "Je těžké si představit jiný život, když jste na to tak zvyklí."

"Bylo by to jako kdybyste se v 18 nebo 19 letech odstěhovali od rodiny. Jsem velmi spokojený tam, kde teď jsem, a nikam se nechci stěhovat."

Vettel ani nemá důvod uvažovat o změně. S Red Bullem vyhrál poslední dva šampionáty a i letos má podle všeho šanci získat titul, protože RB8 patří mezi nejrychlejší.

"Od prvního dne zimních testů jsem našemu autu věřil. Nevyužili jsme jeho potenciál naplno, ale neustále se zlepšujeme. A potíže s pneumatikami se týkají téměř všech, nejen nás. Záleží to jen na tom, kdo odvede lepší práci," uvedl.

Že po loňské dominanci čelí mnohem tvrdší konkurenci a nepředvídatelnosti, Vettelovi vůbec nevadí, naopak. "Když se podíváte o 10 let zpět, tak byla formule 1 kritizována jako nudná, protože Michael pořád vyhrával. Teď slyšíme, že je F1 nepředvídatelná a jako loterie."

"Nemůžete vždy vyhovět všem, ale myslím, že máme dobrou podívanou, hodně předjíždění a pořád se něco děje. Je tu větší napětí, pro diváky i pro nás ve vozech. Myslím si ale, že si při tom musíme dávat pozor, abychom nevytvořili něco umělého," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud