Neukazují reálný obrázek, vysvětluje Vettel odmítavý postoj k sociálním sítím

Neukazují reálný obrázek, vysvětluje Vettel odmítavý postoj k sociálním sítím

Sebastian Vettel je jediným pilotem formule 1, který nemá účet na žádné sociální síti. Pilot Ferrari věří, že sociální sítě jsou především zdrojem zábavy spíše než informací.

Nejen piloti formule 1, ale sportovci obecně jsou často na sociálních sítích velmi aktivní. Příspěvky na Facebooku, Twitteru či Instagramu fungují jako nástroje pro jejich prezentaci. 

Sociálním sítím již podlehl také Kimi Räikkönen, který si založil účet na Instagramu a svým ledově klidným finským stylem popisuje zveřejněné fotografie.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Im in party mode. Photo @calloalbanese

Příspěvek sdílený Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen),

„Dělají přesný opak toho, co tvrdí,“ řekl Vettel v rozhovoru pro Auto Moto und Sport. „Neukazují reálný obrázek. Pokud máte miliony sledujících, pak žádná fotka nejde ven necenzurovaná,“ dodává.

„Stejně jako si myslíte, že znáte lidi z televize. Je to způsob sebevyjádření, který vydělává peníze. Uživatel se ve skutečnosti nic nenaučí. Patří to do kategorie zábavy. Nemám potřebu komunikovat. Proč bych měl lidem říkat, kde zrovna jsem? Nechci kritizovat nikoho, kdo to dělá. Každý má svobodu v tom, co chce dělat, ale já toho nejsem součástí.“

Ačkoliv se Vettel vyhýbá sociálním sítím, plně uznává ohromnou sílu informačních technologií.

„Pokud jde o sport, síla počítačů nám enormně pomáhá. Jen díky nim můžeme stavět vozy, jaké máme nyní. Celkově jsem v tomto velmi skeptický. Bude zajímavé sledovat, jak daleko to až zajde. Nakonec se však musí každý sám rozhodnout, jak moc velkou součástí digitálního světa chce být,“ říká Vettel.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud