Nesmíme být sobečtí, říká Domenicali ke kritice, kterou na F1 směřují někteří jezdci

Nesmíme být sobečtí, říká Domenicali ke kritice, kterou na F1 směřují někteří jezdci

Podle šéfa formule 1 Stefana Domenicaliho si musí jezdci uvědomit, že jsou součástí většího celku.

Boss formule 1 Stefano Domenicali se v rozhovoru pro The Daily Mail vyjádřil ke komentářům jezdců z poslední doby, kteří kritizovali například sobotní sprinty či předstartovní show v Miami.

„Nechci společnost, ve které lidé nemohou říkat, co chtějí. Jezdci si ale někdy musí uvědomit, že jsou součástí většího celku. Nesmíme být sobečtí,“ citoval Domenicaliho britský deník.

„Někdy není snadné vystoupit z komfortní zóny, ale nemůžeme zlenivět nebo zpohodlnět. Některá specifika formátu sprintových víkendů můžeme přehodnotit na konci sezony, jakmile je vyzkoušíme při šesti příležitostech,“ vysvětlil Ital s tím, že se nemusí závodníci bát toho, že by byly sprinty součástí každého víkendu a pokračoval:

„Máme nové publikum a musíme v každé jízdě nabídnout nějakou hodnotu a nenechat všechny jezdit dokola jen kvůli inženýrům a jezdcům,“ dodal k formátu závodních víkendů Domenicali.

S Verstappenem jsem mluvil

Mezi kritiky experimentů, které F1 zkouší, se v poslední době zařadil také úřadující šampion Max Verstappen. V souvislosti s tím se pak objevily spekulace, že by Nizozemec mohl v relativně blízké době ukončit kariéru.

Šéf F1 uvedl, že s pilotem Red Bullu o problémech, které ho trápí, hovořil.

„Před Velkou cenou Miami jsem s Maxem o těchto problémech mluvil. Řekl, že miluje tento sport a to, co dělá. Je mistrem světa a bojuje o třetí titul. Narodil se v autě a řekl bych, že pravděpodobně zůstane v F1 déle než já.“

Doporučujeme

Články odjinud