Nervozita u Lotusu stoupá, už nemá moc času

Nervozita u Lotusu stoupá, už nemá moc času

Partnerství Lotusu s Quantumem Motorsports stále nebylo uzavřeno a týmu už začíná docházet trpělivost. Mezi zaměstnanci panuje nejistota.

Quantum se měl stát třetinovým vlastníkem týmu už před měsíci, přičemž k uzavření partnerství má opakovaně dojít "příští týden". Podle šéfa Quantumu Mansoora Ijaze peníze už Lotus dokonce měl dva dny, než transakci vrátily americké finanční úřady.

Taková a podobná vysvětlení se ale pořád opakují a přestávají být důvěryhodná. "Už nemáme moc času, abychom tento problém vyřešili," řekl šéf týmu Eric Boullier pro L'Equipe.

Majitel stáje Gérard Lopez nedávno uvedl, že prostě potřebuje, aby do týmu přitekly peníze zvenčí, a dodal, že mu v případě nouze bude jedno, od koho. To mělo znamenat, že když to nebude Quantum, bude to PDVSA výměnou za sedačku pro Pastora Maldonada.

Podle zákulisních informací Maldonado smlouvu už podepsal, ale situace v týmu se nezdá být dobrá. "Já jsem pořád nebyl potvrzen pro rok 2014, i když je všechno připravené," prozradil Romain Grosjean magazínu Auto Hebdo. "Ale bude tu příští rok ještě tým Lotus?"

Enstonský tým totiž zatím nemá ani smlouvu na nové motory. Navíc podle některých francouzských zdrojů bylo zaměstnancům týmu sděleno, že listopadové výplaty budou mít zpoždění.

Doporučujeme

Články odjinud