Neprofesionální, hodnotí Ocon incident, při kterém do něj strkal Verstappen

Neprofesionální, hodnotí Ocon incident, při kterém do něj strkal Verstappen

Podle Estebana Ocona bylo od Maxe Verstappena neprofesionální, že do něj krátce po dojetí Velké ceny Brazílie strčil v garáži, kde dochází k převážení jezdců, a chtěl si vyříkat vzájemnou kolizi, při které Ocon Verstappena roztočil a připravil o první místo v závodě.

Naštvaný Verstappen po závodě fyzicky zaútočil na Ocona v garáži FIA a několikrát do něj strčil. S pilotem Force Indie si chtěl vyříkat jejich vzájemný incident během závodu, při kterém se Ocon snažil dostat do stejného kola jako vedoucí Verstappen, ovšem při vzájemném souboji v Sennových esíčkách Verstappena roztočil a připravil o první místo.

„Jsem skutečně překvapen chováním Maxe, když přišel na váhy. Pracovníci FIA jej museli zastavit od násilností, strkal do mě a chtěl mě udeřit, to není profesionální,“ řekl Ocon k incidentu po dojetí závodu.

Na dotaz FIA, zda měl v plánu si s Verstappenem později promluvit, řekl, že ne. „Na souboje s Maxem jsem zvyklý. Je to stále stejné, začalo to už před pár lety, takže ne.“

Ocon si stojí za svým, že měl právo poté, co přezul na rychlejší, superměkkou směs, předjet Verstappena a smazat tak ztrátu kola, kterou měl na vedoucího jezdce závodu.

„Byl jsem dvě kola za Maxem. V prvním kole jsem byl mnohem rychlejší, a i ve druhém kole jsem byl mnohem rychlejší. Měl jsem čerstvé pneumatiky a pravidla říkají, že pokud jste rychlejší, máte dovoleno smazat předjetím ztrátu kola. To jsem ve druhém kole udělal, protože jsem měl obrovskou rychlost,“ řekl Ocon.

„Jel jsem vnějškem, stejný manévr, jaký jsem udělal na Fernanda (Alonsa) a na mnoho dalších jezdců, když jsem v prvním kole jel z poslední pozice. V následující zatáčce už tomu tak ale nebylo,“ dodal.

Foto: Getty Images / Will Taylor-Medhurst

Doporučujeme

Články odjinud