Nepodceňujme Leclerca, radí bývalý kolega

Nepodceňujme Leclerca, radí bývalý kolega

Podle Marcuse Ericssona by si Vettel mohl na Leclercovi vylámat zuby. Každopádně bude zajímavé počínání mladého Monačana sledovat.

Charles Leclerc se v letošní sezoně stane prvním Monačanem závodícím za Ferrari. Zároveň bude nejmladším pilotem Ferrari od roku 1961, kdy se do rudého navlékl Ricardo Rodríguez. Debut to nebude jednoduchý, stane se týmovým kolegou čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela.

Na druhou stranu si Leclerc ve své první sezoně ve formuli 1, ve které závodil za Sauber, vytvořil velmi slušné renomé. Podle Marcuse Ericssona, Leclercova kolegy ze Sauberu, můžeme od jednadvacetiletého závodníka čekat zajímavé věci.

„Na Charlese ve Ferrari jsem opravdu zvědavý. Samozřejmě, že pokud se mu bude dařit, bude to na mě vrhat lepší světlo, tak doufám, že těm vpředu dokáže nakopat zadky! Myslím, že dokáže Vettela překvapit. Bude zajímavé ho sledovat, ale jsem si jistý, že se mu bude dařit,“ řekl Ericsson.

Leclerc se těší respektu i z jiných stran. Podle Estebana Ocona ho nemůžeme vyřadit ze hry o titul a Ross Brawn Ferrari varoval, že Leclerc zřejmě nebude tak poslušný jako Kimi Räikkönen a s pozicí dvojky se jen tak nesmíří.

Foto: Getty Images / James Bearne

Doporučujeme

Články odjinud