Neopatrná média se nechala nachytat falešným Sauberem

Některá média, mezi nimi i renomované subjekty, se nechala nachytat uživatelem sociální sítě Twitter, který se vydával za majitele stejnojmenného týmu Petera Saubera. Podle něj má být tento týden oznámen druhý pilot týmu vedle Japonce Kamuje Kobajašiho.

Zpráva na Twitter účtu údajného Petera Saubera doslova praví: "Druhý jezdec bude oznámen příští týden. Tým je připraven. Šťastný nový rok."

Zprávě a zejména identitě uživatele uvěřili například holandská RTL7 nebo francouzský Le Figaro či společný web Yahoo! a Eurosportu. Zprávu diskutoval v redakci také F1sports s tím, že nemůže jít o Petera Saubera, protože Peter Sauber anglicky nehovoří a není velkým přítelem moderních internetových nástrojů. Majitel týmu například odmítl poskytnout F1sports rozhovor v angličtině a trval na němčině. F1sports si navíc ověřil, že Sauber skutečně Twitteru neužívá.

Falešný 'Sauber' se nyní nejspíše baví a těší nárůstu počtu lidí, kteří jeho zprávy sledují.

Jsou ale šéfové F1, kteří se Twitteru skutečně věnují. Mezi nimi je šéf Lotusu Tony Fernandes.

V závěru roku došlo k podobné události. Některá média se odvolávala na španělský web, který informoval o kapitálovém vstupu Nélsona Piqueta do týmu Campos, což mělo dostat Piqueta mladšího za volant vedle Bruna Senny [čtěte více zde]. V tomto případě ale šlo o španělskou obdobu aprílového žertu.

 

 

Doporučujeme

Články odjinud