Neoficiální startovní rošt Velké ceny Japonska

F1sports vypátral pořadí neoficiálně potvrzené FIA.

Startovní rošt Velké ceny Japonska bude oficiálně znám až v průběhu noci našeho času, ale F1sports vypátral jeho předběžnou podobu, která byla dokonce neoficiálně potvrzena vysokým představitelem FIA.

Finální pořadí na startu nedělního závodu zatím nebyl schopen dát nikdo dohromady. Klíčové totiž je, kdy se dotyčný formálně dopustil svého prohřešku. V takovém pořadí jsou totiž penalizace udělovány.

F1sports zjistil, že poté, co Force India a Red Bull oznámily výměnu převodovky pro Liuzziho, resp. šasi pro Webbera ještě před kvalifikací, během ní a po ní se hříšníci provinili v pořadí Alonso, Barrichello, Button, Sutil, Buemi, Glock (resp. Toyota) a Kovalainen (resp. McLaren). Není jisté pořadí mezi Sutilem a Buemim. V opačném případě by si prohodili na startu místa Rosberg se Sutilem.

Grafika pak uvádí konstrukci upraveného startovního roštu v souladu s výše uvedeným pořadím. F1sports si přesto dovoluje uvedená data negarantovat a odkázat na oficiální oznámení FIA očekávané nejpozději ve 3:00 v neděli ráno našeho času. Děkujeme za pochopení.

Doporučujeme

Články odjinud