Není nutné, abychom byli s Hülkenbergem nejlepšími kamarády, říká Magnussen | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Není nutné, abychom byli s Hülkenbergem nejlepšími kamarády, říká Magnussen

Před necelými šesti lety měli Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg v Maďarsku peprnou výměnu názorů. Dán však věří, že budou jako kolegové u Haasu dobře spolupracovat.

Psal se červenec roku 2017, když se po tvrdém souboji při Velké ceně Maďarska v tzv. mix zóně dostali do vzájemné slovní přestřelky Kevin Magnussen a Nico Hülkenberg.

Hülkenberg o Magnussenovi prohlásil, že je nejneférovějším jezdcem na startovním roštu, zatímco ten Němce poslal do háje. I když od té chvíle uběhlo spoustu času, oba závodníci si vše vyříkali až vloni v Bahrajnu, kde Hülkenberg zaskakoval za nemocného Sebastiana Vettela.

Podle Magnussena to však neznamená, že by byl spor mezi oběma jezdci, kteří budou letos společně závodit pro Haas, po celou tu dobu nějak vyhrocený.

„Nikdy jsme si nebyli moc blízcí, ale pak jsme se potkali v Bahrajnu na letišti a dali se více do řeči. Spousta lidí si myslí, že máme nějaké spory, ale ve skutečnosti tomu tak není,“ citoval Magnussena britský Autosport.

Nemusíme být nejlepší přátelé

Dánský pilot proto věří, že bude moci s novým týmovým kolegou dobře spolupracovat.

„Nemyslím si, že musíme být nejlepší kamarádi. Ale kdo ví, třeba se z nás opravdu stanou nejlepší přátelé. Není tu ale žádný tlak na to, abychom budovali nějaký vztah mimo trať,“ uvedl Magnussen.

„Respektuji ho jako jezdce a myslím, že je to jediné, na čem záleží. Teď ho poznám i jako člověka. Jsem si jistý, že budeme dobře spolupracovat jako týmoví kolegové na trati i mimo ni,“ dodal třicetiletý závodník.

Doporučujeme

Články odjinud