Není kam spěchat, o Kimim rozhodneme později, říká prezident Ferrari

Není kam spěchat, o Kimim rozhodneme později, říká prezident Ferrari

Louis Camilleri v Monze poprvé v roli prezidenta Ferrari navštívil paddock formule 1. Jedním z témat byla budoucnost Kimiho Räikkönena.

Předpokládá se, že Kimi Räikkönen zůstane u Ferrari také v příštím roce. Dokonce se očekávalo, že bude potvrzen už v Monze. Nakonec se tak ale zřejmě stane až později.

„Ještě jsme nerozhodli,“ řekl Camilleri. „Až to uděláme, a neexistuje žádný časový rámec, budete druzí, kdo se to dozví.“

„Znám Kimiho velice dobře. Je tu s námi už dlouho a je to náš velmi drahý přítel. Pokud jde o rozhodovací proces, je to rozhodnutí týmu. Vedoucím týmu je Maurizio, který nakonec rozhodne. Ale budeme o tom diskutovat. Až budeme připraveni, řekneme vám to.“

Dokud se nerozhodne o jezdecké sestavě Ferrari, nerozhodne se patrně ani o sestavě Sauberu. Frederic Vasseur už potvrdil, že Sauber čeká na rozhodnutí Ferrari. 

„Na Ferrari netlačíme, myslím, že na ně tlačíte mnohem více vy než já,“ řekl Vasseur pro Motorsport.com. 

Z formule 1 odcházet nechce

Nedávno zesnulý Sergio Marchionne hrozil, že Ferrari odejde z formule 1, pokud mu nebudou vyhovovat nová pravidla. Jeho nástupce je mírnější.

„Pokud bude F1 na špiči automobilové technologie a inovace, ale závody budou pro fanoušky konkurenceschopné a vzrušující, potom bude formule 1 nadále životaschopná,“ řekl Camilleri pro Autosport.

„Myslím, že každý souhlasí s těmito principy. Jak se tam dostanete, to už je druhá věc.“

„Vidím to tak, že existují tři součásti: technická pravidla, finanční aspekty a vedení. Tyto tři součásti se musí v určitém okamžiku protnout.“

„Jsem přesvědčen, že je v zájmu všech najít dohodu, která je životaschopná pro všechny.“

Více ale Camilleri postoj Ferrari rozebírat nechtěl. Dává prý přednost jednání a ne vysílání vzkazů přes média. 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud