Není důvod smutnit, říká Hamilton k Alonsově odchodu

Není důvod smutnit, říká Hamilton k Alonsově odchodu

Podle Lewise Hamiltona není Alonsův konec ve formuli 1 důvodem ke smutku.

Fernando Alonso po sezóně 2018 opustí formuli 1, pro čtyřnásobného světového šampiona Lewise Hamiltona to však není důvod ke smutku. Jediné, co pilota Mercedesu mrzí, je fakt, že Alonso již pravděpodobně nezaznamená v „královně motorsportu“ nějaký významnější úspěch.

Hamilton a Alonso byli stájovými kolegy u týmu McLaren v roce 2007. Pro britského jezdce to tehdy byla debutová sezóna, ve které se hned zapojil do boje o titul mistra světa. O ten tehdy bojoval i Alonso, světovým šampionem se však nakonec stal Räikkönen a jezdecké duo McLarenu se rozdělilo s ne příliš dobrými vzájemnými vztahy. Zatímco Hamilton zůstal u britského týmu, tak Alonso zamířil zpět k Renaultu.

Podle Hamiltona by si Alonso zasloužil více než „pouhé“ dva tituly mistra světa, úspěch ve formuli 1 je však zároveň podle Brita závislý na více faktorech, než jen na konkurenceschopnosti na trati.

„Nebudu kvůli tomu držet smutek. Nemám k tomu důvod,“ řekl k Alonsově konci v F1 Hamilton pro crash.net.

„V závodnickém světě bude pochopitelně chybět. Byl součástí toho všeho a bezpochyby je jedním z nejlepších jezdců historie,“ pokračoval pilot Mercedesu ve svém vyjádření na adresu Fernanda Alonsa.

„Řekl bych, že je škoda, že nedosáhl na více úspěchů. Náš sport je ale velmi zajímavý, není důležité být jen dobrým jezdcem. Je to také o tom, jak manévrujete, jak umíte hrát tuhle hru. Je to jako šachy a vy musíte umět co nejlépe využít svoji pozici.“

„Je jedním z nejlepších jezdců, proti kterým jsem kdy závodil a přeji mu vše nejlepší. Sedmnáct sezón je ale hodně a já k němu cítím velký respekt. Není totiž jednoduché udržet si takovou úroveň po tak dlouhou dobu.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud