Nemáme žádné vycházející hvězdy, musíme víc testovat, říká šéf Ferrari

Nemáme žádné vycházející hvězdy, musíme víc testovat, říká šéf Ferrari

Ferrari znovu apeluje na ostatní týmy, aby se během sezóny více testovalo. Jinak nebudou mít mladí jezdci šanci se ve formuli 1 prosadit.

O navýšení počtu testů usiluje Ferrari dlouhodobě, ale konečný výsledek je přesně opačný, testů ubývá, příští rok budou jen tři předsezónní. Podle šéfa Scuderie Stefana Domenicaliho to má mimo jiné za následek to, že se ve formuli 1 neprosazují nové talenty.

"Nechci o jezdcích hovořit negativně, ale je zřejmé, že tu nevidíme žádnou vycházející hvězdu jako v minulosti," řekl pro brazilský TotalRace. "Pokud nebudeme organizovat testy s F1, ten problém se zhorší."

"Proto se snažím ostatní přesvědčit, že jsou testy ve formuli 1 kritické, nejen pro vývoj vozu a týmu, ale také proto, že nová generace jezdců dostane příležitost dospět a být vidět."

Formule 1 sice organizuje každý rok speciální testy pro mladé talenty, ale podle Domenicaliho jeden třídenní test nestačí.

"Riskujeme, že pokud nebude ve formuli 1 víc testů, znemožníme vycházejícím hvězdám zazářit, protože se sem dostanou bez potřebných zkušeností, budou dělat chyby, dostanou se pod tlak a nebudou to mít jednoduché," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud