Nemáme týmovou jedničku a dvojku, ujišťuje Wolff

Nemáme týmovou jedničku a dvojku, ujišťuje Wolff

Toto Wolff označil Bottase za senzačního parťáka, což se Bottasovi chvíli nelíbilo.

„Je to trochu hořkosladké, nevím proč, jelikož Valtteri by si zasloužil stupně vítězů, když byl takovým senzačním parťákem,“ řekl Wolff po závodě.

Bottase se slova Wolffa o parťákovi dotkla. Později ale své prohlášení zase mírnil. Na Twitteru uvedl, že byl zklamaný výsledkem závodu a vše viděl negativně. 

„Řekl by totéž o Lewisovi, pokud by byl ve stejné situaci a měl stejný závod. Máme stejné podmínky a týmu v tomto 100 % věřím,“ uvedl Bottas. 

Také Toto Wolff svá slova korigoval. „Právě proto se věci, které nejsou projednány přímo z očí do očí, zcela vymykají kontrole,“ uvedl Wolff pro Motorsport.com.

„V dnešním závodě odstartoval druhý a druhý byl i po prvním kole. Valtteriho závod byl dokonalým závodem parťáka. Nemyslím to z hlediska šampionátu, protože nemáme jedničku a dvojku, ale z pohledu toho, jak závodil.“

„Byl to podle mého názoru jeho nejlepší závod s Mercedesem v posledních dvou letech.“

Podle Wolffa bylo skvělé, jak dlouho dokázal Bottas za sebou udržet na starých pneumatikách jezdce Ferrari. Wolff zopakoval, že si Bottas zasloužil druhé místo. 

„Byli jsme překvapeni, že se mu podařilo udržet Sebastiana a Kimiho za sebou 25 kol a věděli jsme, že posledních pět kol bude opravdu kritických.“

„Možná, že označit ho za parťáka, nebylo spravedlivé. Ale odjel senzační závod a určitým způsobem pomohl Lewisovi vybudovat vedení.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud