Nemá smysl se teď věnovat výhradně vozu 2012, míní McLaren

Nemá smysl se teď věnovat výhradně vozu 2012, míní McLaren

Navzdory téměř jistě prohranému šampionátu je McLaren přesvědčený, že je třeba pokračovat ve vývoji letošního monopostu. Volí odlišný postup než soupeři z Maranella.

Ferrari už během letní přestávky přesměrovalo všechny své zdroje v aerodynamice na monopost pro příští sezónu. McLaren takový krok neudělal a nemá ho ani v plánu.

"Jsme odhodláni začít příští rok s vozem, který bude od začátku rychlý a spolehlivý," deklaroval výkonný ředitel McLarenu Jonathan Neale. "To, na co je kladen v týmu důraz, samozřejmě vyplývá z potřeb. Sezóna je dlouhá a končí až na konci listopadu, takže není možné věnovat 100 procent zdrojů programu pro letošní rok, aniž byste dělali něco také pro příští rok."

"Ale je také možné, a to navzdory tomu, co řeklo Ferrari, že velkou část vývoje letošního vozu přenesete do příštího roku. Pravidla budou evolucí těch současných. Pořád je možné zlepšit výkonnost letošního vozu, a získat tak znalosti pro příští rok."

Navíc McLarenu se ani nechce zbývající Grand Prix jen odkroužit, stále touží po dalších vítězstvích, proto pokračuje v práci na současném monopostu. Drtivá porážka od Red Bullu mu radost nedělá, ale za tragédii ji také nepovažuje.

"Nejsme nijak sklíčení nebo skleslí," ujišťoval Neale. "Nic takového, jen jsme odhodlaní do konce roku vyhrát závody. Máme před sebou šest závodů a šest příležitostí vyhrát. Vítězství je to, proč tu jsme, chceme vítězit v závodech a šampionátech. Pro nás je příliš brzy, abychom to zabalili."

Neale také potvrdil, že u McLarenu nehodlají měnit svůj přístup a budou i v budoucnu riskovat. "Ano, budeme. Nejsme spokojeni s tím, že nevyhráváme, ale v této hře nemůžete být k riziku averzní."

Doporučujeme

Články odjinud