Nelson Piquet míří do NASCAR

Bývalý pilot týmu Renault a ústřední postava aféry Singapur 2008 Nelson Piquet nenašel místo ve formuli 1 a odchází závodit do zámořské série NASCAR.

"Uplynulé měsíce jsem strávil pečlivým hodnocením možností, které mám pro letošní rok," uvedl brazilský pilot. "Mým cílem vždy bylo být úspěšný ve formuli 1, ale zjistil jsem, že spokojenost je stejně důležitá jako ambice."

"Poté, co mých prvních 18 měsíců ve formuli 1 nevyšlo podle plánu, jsem se rozhodl soustředit na něco jiného a vybral jsem si cestu v Americe. NASCAR je velmi náročný a nikdo předtím do něj nepřišel jako outsider a nevyhrál. Bude to ta největší výzva. Podrobnosti o svém programu sdělím brzy."

Piquet tvrdí, že našel lidi, kteří jsou ochotní mu s kariérou pomoci. Na závodění v Evropě nezanevřel. Prozradil, že jednou z jeho ambicí je vyhrát závod 24 hodin v Le Mans.

Ve formuli 1 jezdil Piquet necelé dvě sezóny, loni ho po GP Maďarska nahradil u Renaultu Romain Grosjean. Ve spolupráci se svým otcem pak informoval FIA o své úmyslné nehodě v GP Singapuru 2008.

Doporučujeme

Články odjinud