(Ne)likvidaci Force Indie zajistí stejní lidé, kteří spravovali Marussii

(Ne)likvidaci Force Indie zajistí stejní lidé, kteří spravovali Marussii

Force India je pod nucenou správou. Poslal ji tam Sergio Pérez za asistence Mercedesu a BWT.

Force India už je pod nucenou správou. Její monoposty se ale zúčastní Grand Prix Maďarska. Spekuluje se, že věřitelé poslali tým do nucené správy záměrně v těchto dnech. Formuli 1 čeká letní přestávka, kdy se může vše vyřešit. Dva týdny bude navíc továrna zavřená.

Administrátory jsou Geoff Rowley a James Baker z FRP Advisory. Jsou to stejní lidé, kteří dříve likvidovali Marussii. Mají tedy zkušenost s týmem formule 1.

V případě Force Indie ale téměř s jistotou proběhne vše jinak. Místo rozprodávání majetku se prodá celý jinak dobře fungující tým.

Geoff Rowley potvrdil, že bude intenzivně spolupracovat se všemi zainteresovanými subjekty, aby zajistil co nejlepší výsledek pro věřitele.

„Mezitím bude tým pokračovat v běžném provozu, včetně závodění v Maďarsku tento víkend,“ řekl Rowley. „Našim cílem je fungovat obvyklým způsobem, zatímco posuzujeme možnosti, jak zajistit budoucnost týmu.“

Mallya napsal zaměstnancům

Mallya napsal dopis zaměstnancům týmu, který má web Motorsport.com k dispozici. 

Potvrdil, že do správy poslal Force Indii Sergio Pérez. Také uvedl, že je překvapen, že se celého procesu účastní BWT. 

Největším věřitelem týmu má být holdingová společnost Orange India Holdings Sarl (159 milionů liber). Na druhém místě je Mercedes s 10 miliony.

Mallya také potvrdil, že holdingová společnost spolupracuje se správci, aby tým vyvedla z nucené správy nebo ho prodala za co nejlepší cenu. 

Mallya i Bob Fernley jsou stále ve svých funkcích. 

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud