Nelegální nebo jen všestranné? V čem tkví úspěch Ferrari SF70H

Nelegální nebo jen všestranné? V čem tkví úspěch Ferrari SF70H

Ferrari do Bahrajnu přivezlo nové díly a to zejména přední křídlo. Scuderia letos překvapil svou formou. V čem je tajemství úspěchu?

Vůz Ferrari SF70H je všestranná zbraň, která by v rukou Sebastiana Vettela měla ukončit dominanci stříbrných šípů. Vůz je rychlý v teplých i chladných podmínkách, na měkkých i tvrdších pneumatikách,v rychlých i pomalých zatáčkách. Jak je to možné?

Každý úspěch dříve nebo později přinese konspirační teorie. Mercedes byl obviňován z toho, že spaluje olej, používá možná ne zcela legální systém zavěšení apod. 

Podle Auto Motor und Sport mají někteří soupeři podezření, že Ferrari používá flexibilní zadní křídlo a podlahu. „Existují zpomalené záběry, na kterých se podlaha po stranách skutečně ohýbá,“ uvedl nejmenovaný inženýr.

Jiní ale mají mnohem jednodušší vysvětlení „rudého comebacku.“

„Není to jen o autě nebo o motoru ale o celku,“ uvedl Steiner z Haasu. „Ferrari začalo vůz vyvíjet v minulé sezóně velmi brzy, dříve než Mercedes,“ uvedl pro Auto Bild. „A Mattia Binotto je velmi dobrý technický manažér, který měl jednotný plán od samého začátku.“

Bývalý pilot F1 Marc Surer vidí ještě jedno jméno. „Inovativní bočnice jsou typický Rory Byrne,“ uvedl pro Sky. 

Foto: Getty Images  / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud