Někteří jezdci už v Číně nasadili druhé komponenty pohonné jednotky

Někteří jezdci už v Číně nasadili druhé komponenty pohonné jednotky

Jezdci si letos budou muset vystačit jen se čtyřmi pohonnými jednotkami na sezónu. V Číně už přitom někteří budou jezdit s druhými komponenty.

Letos je situace ještě horší než vloni. Nejen, že na 20 závodů musí jezdcům stačit čtyři pohonné jednotky, ale týmům bylo letos také znemožněno hromadění komponent. Do loňského roku bylo běžné, že když už jezdce čekala velká penalizace, nasadil například nejen šesté turbo, ale v sobotu i sedmé. Letos to sice bude také možné, ale za onen sedmý kus by dostal penalizaci v budoucnu.

Penalizace

Za nasazení první páté komponenty dostane jezdec penalizaci 10 míst. Za nasazení další páté pak 5 míst. Za nasazení první šesté komponenty pak opět 10 míst atd. Během víkendů se lze vracet ke starším komponentám. 

Někteří jezdci již nasadili druhé kusy

Už v Austrálii nasadil Kimi Räikkönen druhou baterii a elektroniku. 

Romain Grosjean nasadil v Číně druhé turbo poté, co musel v Austrálii odstoupit se závodu. Francouz také nasadil druhé MGU-H, ale první kus zřejmě bude ještě moci v budoucnu použít. 

Vandoorne nasadil nové turbo a MGU-K. Mluvčí Hondy pro Motorsport.com uvedl, že nové části jsou lehce přepracované a staré komponenty ještě bude možné v budoucnu využít. 

Ricciardo po odstoupení v Austrálii musel nasadit novou elektroniku. Zatím není jasné, zda tu předešlou ještě bude moci využít. 

Využití komponent PJ před víkendem aktualizujeme v části O sezóně 2017

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud