Někteří chtěli naše jméno vrátit do F1, přiznal David Brabham

Někteří chtěli naše jméno vrátit do F1, přiznal David Brabham

Dva tituly mezi týmy, čtyři mezi jezdci. Tým Brabham závodil ve formuli 1 v letech 1962 až 1992. V poslední době se objevily snahy vrátit jméno Brabham do F1.

Brabham se do motorsportu vrací. Syn Jacka Brabhama David nedávno uspěl v dlouhých soudních sporech a získal jméno Brabham zpět. V roce 2022 chce Brabham vstoupit do GTE v Le Mans.

Slavné jméno se ale mohlo vrátit do F1, i když spíše jen teoreticky. „Z pohledu značky je zde opravdu dlouhý seznam lidí, kteří nás kontaktovali a uvedli, že si koupí tým F1 a chtějí ho nazvat Brabham,“ řekl David Brabham pro Motorsport.com.

„Ale hádejte co... nikdo nebyl schopen koupit tým. Nejdříve vás to docela vzrušuje, ale po nějaké době tomu porozumíte. Dojde to pak do bodu, kdy je požádáte, aby vám ukázali potřebné finanční prostředky, abyste neztráceli čas.“

Naposledy se mohl Brabham vrátit do F1 letos. Když si projdeme tým po týmu, není těžké uhádnout, že zájemcem byl Racing Point. Včera se objevila zpráva, že Racing Point zvažoval i název Lola.

Brabham má k dispozici několik odstrašujících příkladů. V uplynulých letech zde byly snahy vzkřísit některá stará slavná jména. Lotus ani Caterham už ale nejsou na startovním roštu.

„Myslím, že v případě Lotusu to byl slušný zmatek. Tohle jsem si nemohl dovolit,“ řekl Brabham.

Foto: Getty Images / Pascal Rondeau

Doporučujeme

Články odjinud