Některé letošní týmy patří do GP2, říká prezident Ferrari Montezemolo

Tým Ferrari se dlouhodobě staví kriticky vůči nováčkům, kteří rozšířili startovní rošt v letošní sezóně. Prezident italské automobilky Luca di Montezemolo by je nejraději poslal do nižší formulové série GP2.

"V 60. roce formule 1 Ferrari oslaví svou 800. Grand Prix," připomněl. "S hrdostí říkám, že toto číslo nikdo nepřekoná. Přináší nám to velké uspokojení a hrdost, protože Ferrari tu bylo vždy, i v těžkých časech, zatímco ostatní týmy přicházely a odcházely. Opakuji, že formule 1 bez Ferrari není formule 1. Letos je tu mnoho týmů, které by měly závodit v GP2."

Se svojí konkurenceschopností ovšem nemůžou být úplně spokojení ani v Maranellu, protože nemají nejrychlejší vůz. Ten na rošt letos postavila konkurence z Milton Keynes.

"Red Bull není neporazitelný a já našemu týmu do zbytku sezóny věřím, pracujeme velmi tvrdě," reagoval Montezemolo. "Jsme druzí v šampionátu konstruktérů a Alonso je druhý mezi jezdci, navzdory skutečnosti, že jsme nevyužili všechny příležitosti. To není špatné, řekl bych."

Doporučujeme

Články odjinud