Někdo se snaží vyvolat mezi Massou a Alonsem zlou krev, zlobí se Ferrari

Scuderia Ferrari s nelibostí zjistila, že některá média vykreslují Alonsův manévr na Massu z nájezdu do boxů v Šanghaji jako začátek vážných sporů mezi oběma jezdci.

"Některá média využila určitá prohlášení Felipeho Massy, která učinil po GP Číny, a vytrhla je z kontextu. Někdo se tu evidentně snaží vyvolat zlou krev mezi oběma jezdci poté, co Fernando Alonso předjel svého týmového kolegu na vjezdu do boxů v 19. kole," uvedlo Ferrari.

"Navíc oba jezdci se po závodě vyjádřili velmi jasně: tato epizoda vůbec nic nezmění na jejich vztahu. Felipe a Fernando cestují zpět do Evropy stejným letem, společně s techniky Ferrari."

Italům zřejmě vadily především zprávy brazilských médií. Globo uvedlo, že Massa byl s Alonsovým manévrem nespokojený, protože v jeho důsledku ztratil na trati tři pozice.

Ale mluvčí Ferrari nesváry kategoricky odmítl: "To, co se stalo včera (v neděli), když Fernando předjel Felipeho, byla jen závodní epizoda, a tak by se k tomu také mělo přistupovat. Naši jezdci vědí, jak se mají chovat na trati, což ukázali také v tomto případě. Oba samozřejmě chtějí vyhrát a oba přinášejí do závodů bojovného ducha, přičemž dodržují jedno jednoduché pravidlo: dobro týmu je důležitější než dobro jednotlivce."

Doporučujeme

Články odjinud