Největším úskalím je pro McLaren osmá zatáčka

Lewis Hamilton věří, že s plnými nádržemi bude rozdíl mezi McLarenem a Red Bullem ještě menší. Jenson Button zariskoval s nízkým přítlakem.

Piloti McLarenu budou stát na startovním roštu zítřejší Velké ceny Turecka hned za sebou. Lewis Hamilton byl v kvalifikaci druhý o 0,138 sekundy za držitelem pole position Markem Webberem, Čtvrtý Jenson Button zaostal za Australanem o necelých 0,5 sekundy. Oba se sice přiblížili red bullům, ale start z prvního místa jim sebrat nedokázali.

Podle Hamiltona je Red Bull stále k nezastavení. Angličan ale věří, že při závodě bude souboj McLarenu a Red Bullu těsnější. "Máme dobrý základ a naše závodní tempo je ještě lepší, což nám na zítřek dává velké šance. Budeme nadále tlačit," slibuje mistr světa z roku 2008. Nejvíc získávají vozy Red Bull v zatáčce osm. "S plnou nádrží se jim určitě přiblížíme, ale právě tady se dají rychle opotřebovat pneumatiky, pokud je správně nešetříte."

Hamilton doufá, že jeho vůz má dobré vyvážení. Jeho cílem není bránit se před Vettelem, ale porazit Webbera. "Pokud se dostanu dostatečně blízko k Markovi, nepochybně budu mít příležitost. Musíme šetřit pneumatiky a uvidíme, co se stane," doufá Hamilton.

Button věří, že nebýt hodin Michaela Schumachera v osmé zatáčce, mohl se ještě přiblížit Hamiltonovi. "Poslední jízda byla frustrující. Být posledním autem na trati je občas dobré, protože máte volnou trať, ale také je větší šance, že někdo před vámi udělá chybu. Pak se vyvěsí žlutá vlajka a musíte zpomalit," řekl obhájce titulu. "Čtvrtá pozice není špatná, i když je to na špinavější straně roštu. Uvidíme. Pozitivně je, že jsme se přiblížili Red Bullu."

Největší problémy měl Button v zatáčce číslo osm. "Myslím, že jsme měli moc nízký přítlak. Chtěl jsem to tak kvůli zbytku okruhu, ale tady díky tomu ztrácím. Zariskovali jsme, ale výsledek není špatný."

Doporučujeme

Články odjinud