Největšího zlepšení může dosáhnout Honda, myslí si Boullier

Největšího zlepšení může dosáhnout Honda, myslí si Boullier

Honda se oproti loňskému roku zlepšila a zapracovala také na spolehlivosti. Podle Erica Boulliera má největší potenciál učinit velký pokrok také v příštím roce.

Boullier svou úvahu opírá o dvě skutečnosti. Výrobci již nyní pracují na pohonných jednotkách pro příští rok, přičemž si nemusejí lámat hlavu s vývojovými žetony. Systém byl zrušen.

Boullier také zmiňuje jeden fixní parametr – množství paliva je přesně dáno, takže je dáno i množství energie, kterou lze získat.

Závodní ředitel McLarenu se domnívá, že se ostatní výrobci se již přiblížili vývojovému „stropu“, takže zisky nebudou tak velké.

„Navíc je zde skutečnost, že Mercedes, Ferrari a Renault začali s vývojem svých jednotek v roce 2010, zatímco Honda začala v roce 2013 – o tři roky později,“ uvedl Boullier pro Autosport.

„Takže oni dohánějí. S touto vyzrálostí a vývojem lze dosáhnout mnohem většího zisku. Mít možnost vyvíjet motor bez omezení nám pomůže ještě více se dostat k vývojovému stropu.“

Podle Boulliera je Honda na vzestupné křivce a totéž platí pro McLaren. „Vím mnohem víc než vy, co se děje v zákulisí a jsem si jistý, že budeme pokračovat ve stahování ztráty.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud