Největší obavy mají jezdci před Koreou z povrchu trati

Největší obavy mají jezdci před Koreou z povrchu trati

Okruh Jeongam je dokončován na poslední chvíli před závodem v Koreji, což vede k jistým obavám ze strany jezdců. I když se zařazením nové trati do kalendáře panuje mezi týmy spokojenost.

"V tuto chvíli nikdo neví, co od toho místa můžeme očekávat," řekl pilot Sauberu Nick Heidfeld. "Jsem velmi zvědavý na to, jak vypadá trať a okolní zázemí! Z pohledu jezdce je nejdůležitější, aby držel asfalt. Pokud je jeho poslední vrstva položena na poslední chvíli, obvykle bývá mastná, což by samozřejmě bylo extrémně problematické."

Nová trať v kalendáři těší především jezdce, jako jsou Michael Schumacher nebo Kamuj Kobajaši, protože okruh nebude nový jen pro ně, ale letos poprvé pro celé startovní pole bez výjimky. "I když trať dokončili právě včas, věřím, že všechno bude v pořádku," řekl sedminásobný mistr světa. Jeho týmový kolega Nico Rosberg ale sdílí obavy se svým krajanem ze Sauberu. "Závodit na novém korejském okruhu bude vzrušující výzva," uvedl. "Na obrázcích, které jsme nedávno viděli, vypadá skvěle. Doufám, že asfalt bude držet, vzhledem k tomu, že byl položen teprve nedávno."

Největšími příznivci nových destinací jsou šéfové týmů, především pak těch, které jsou spojené s automobilkami. Nové tratě považují za nutnost z hlediska propagace svých produktů a formule 1. "Pro budoucnost tohoto sportu je důležité, abychom i nadále rozšiřovali svoji globální základnu fanoušků, a proto jsme velmi potěšeni, že po určitých nejistotách je okruh připravený," řekl šéf Mercedesu GP Ross Brawn.

Doporučujeme

Články odjinud