Nejsme dostatečně rychlí, říkají u Ferrari

Fisichella si s rudým monopostem zatím moc nevěří.

Velké zklamání přinesla dnešní kvalifikace týmu Ferrari. Ani jeden z jezdců nepostoupil do třetí části kvalifikace. Kimi Räikkönen zajel třináctý nejrychlejší čas a Giancarlo Fisichella, který jede v barvách Scuderie druhý závod, dokonce až osmnáctý.

"Nebyli jsme dost rychlí. Před několika týdny jsme zastavili vývoj auta. Řada našich soupeřů ve vylepšování svých vozů pokračuje, takže jsme v čím dál obtížnější situaci," vysvětluje šéf týmu Stefano Domenicali. "Počítají se však výsledky a klíčovým faktorem je spolehlivost, především v závodě. Stát se může cokoliv. Pokusíme se posunout dopředu. Naším cílem je dostat se na bodovaná místa, ale bude to obtížné."

Räikkönen se v posledních čtyřech závodech umístil na stupních vítězů, ale věděl, že v Singapuru to bude těžké. "Nebyli jsme dost rychlí a nemohli jsme s tím nic dělat. Je to logické. Další auta se závod od závodu zlepšují a my doplácíme na to, že jsme se rozhodli ukončit vývoj F60. Je těžké tu předjíždět, takže očekáváme náročný závod," vysvětluje Fin. "Z každé příležitosti musíme vytěžit maximum. V posledních závodech jsme měli dobré, starty, což by nám opět pomohlo."  

Z výsledku je zklamán i Fisichella. "Stále jsem v tomhle autě nezískal potřebnou sebedůvěru. Stále si připadám, jako kdyby řídilo ono mě, zejména na tak obtížné trati. Nemám sebedůvěru, abych jel na limitu," přiznává Ital. "Při startu z osmnáctého místa mohu očekávat velmi obtížný závod. Na startu se pokusím získat několik pozic. Dostat se na body by bylo maximum, ale i toho bude těžké dosáhnout."

Hlavní inženýr a manažer týmu Chris Dyer věřil, že se alespoň jedno ferrari dostane mezi nejlepších deset. "Ale dnes jsme na to neměli výkonnost. Kimi zajel ve druhé části dvě dobrá kola, ale nestačilo to," říká upřímně a doufá, že se týmu podaří alespoň bodovat.

Doporučujeme

Články odjinud