Nejsem frustrovaný, říká Vettel

Nejsem frustrovaný, říká Vettel

Sebastian Vettel byl ve Francii v centru pozornosti. Scuderii zítra čeká velký den. Bude předvolána před sportovní komisaře z Kanady, kteří budou znovu řešit pětisekundovou penalizaci.

Ferrari bude zítra na slyšení před druhým tréninkem zastupovat sportovní ředitel Laurent Mekies. Do Francie mají dorazit tři ze čtyř „kanadských“ sportovních komisařů. 

„Můžeme přinést informace, které možná stewardi neměli v té době k dispozici a uvidíme,“ řekl Vettell. Na otázku, jaké nové důkazy by Ferrari mohlo předložit, reagoval: „Zeptejte se týmu.“

Vettel také okomentoval situaci z Grand Prix Kanady. Tým ho krátce před incidentem s Hamiltonem informoval, že čísla na volantu jsou správná a měl by se jimi řídit. Vypadalo to na problém s pneumatikami, ale podle Vettela šlo o spotřebu paliva. V některých kolech musel palivo šetřit. 

Po Vettelově penalizaci vyhrál v Kanadě Hamilton. Vettelova série bez vítězství se tak prodloužila na 15 kol. Vettel nevyhrál od loňské Belgie.

Na dotaz, zda je frustrovaný, reagoval: „Nejsem frustrovaný, vypadám frustrovaně? Nejsem frustrovaný. Není to tak, že bychom měli vyhrát 15 závodů a nevyhráli jsme je. Kdyby tomu tak bylo, pak bych byl frustrovaný.

„Udělali jsme to nejlepší, co jsme mohli. Myslím si, že bychom mohli mít dvě vítězství,“ pokračuje Vettel, který zmiňuje Bahrajn a právě Kanadu.

„Obecně jsem docela spokojený se závody, které jsem měl. Vždy si myslíte, že byste mohli udělat něco lépe, ale není to tak, že bychom dominovali posledních 15 závodů.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud