Nejsem dost rychlý, přiznává sebekriticky Hamilton

Nejsem dost rychlý, přiznává sebekriticky Hamilton

V posledních závodech se Lewisi Hamiltonovi nedařilo a viní z toho jen sám sebe. Musí na sobě zapracovat, aby měl lepší výsledky.

Hamilton zůstal v Monaku ve stínu týmového kolegy Rosberga, který vyhrál závod. Teď nehodlá koukat kolem sebe, zaměří se jen na zlepšení vlastních výkonů.

"Musím se jen soustředit na sebe a dát se dohromady. Není to o štěstí, v průběhu víkendu jsem prostě nebyl dost rychlý. Celý víkend byl promarněnou příležitostí," hodnotil. "Musím toho hodně vyřešit na své straně garáže, sám se sebou, a budu tomu věnovat čas. Nejsem dost rychlý, nejsem v tom, takže se do toho musím dostat."

Hlavní problém vidí ve sžití se s vozem, v tomto ohledu se mu u Mercedesu stále nedaří, jak by si přál.

"Vlastně jsem se trápil dokonce i v zimních testech. Nastavení vozu, co se týče brzd a takových věcí, volantu, je to hodně jiné, než jsem zažil předtím (u McLarenu), kde jsem se cítil velmi pohodlně. Byl jsem tam roky, takže jsem na to byl zvyklý, bylo to pořád stejné. To je letos moje menší slabina. Dokonce i v prvních závodech, ale hlavně v těch posledních několika, jsem byl celkem špatný."

Ze svých problémů ale neviní inženýry. Řešení má ve svých rukou. "Jde o můj celkový pocit. Těžko se to vysvětluje. Celý víkend jsem se do toho prostě nedostal. Není to nedostatečným soustředěním. Je to o pohodě v autě."

"U McLarenu jsem autu stoprocentně věřil, hlavně na této trati, kde potřebuje stoprocentní důvěru ve vůz pod vámi. Já mám prostě problémy tu důvěru nabýt."

Doporučujeme

Články odjinud