Nejrychlejší zastávky v boxech má letos Red Bull

Nejrychlejší zastávky v boxech má letos Red Bull

Red Bull Racing vede nejen tabulky šampionátů, ale také hodnocení týmů podle rychlosti práce mechaniků v boxové uličce.

Od zákazu tankování se týmy předhánějí, kdo bude při výměně kol nejrychlejší. Rekord drží Red Bull, který přezul Webbera v Malajsii za 2,05 sekundy, přičemž celá zastávka do rozjezdu vozu trvala 2,18 sekundy (připočítává se reakční čas pilota).

A Red Bull vede také hodnocení podle průměrného trvání pit stopu v první polovině letošní sezóny, zatímco v druhé polovině té loňské kraloval McLaren. Ukazují to data Mercedesu. "V průměru jsme byli o tři desetiny rychlejší než Red Bull, teď je to obráceně," přiznal sportovní šéf McLarenu Sam Michael v rozhovoru pro Auto Motor und Sport.

Red Bull je rovněž autorem letošních pěti nejrychlejších zastávek v boxech, od zastavení po rozjezd vozu mají hodnoty 2,13 až 2,20 sekundy, realizoval je v Malajsii, Španělsku a Německu.

Na opačném konci tabulky jsou na první pohled překvapivě týmy Force India a Williams, ovšem na jejich průměr mělo vliv několik problémy prodloužených zastávek.

Kvůli incidentu, který způsobilo Webberovo uvolněné kolo v Německu, bude FIA od Singapuru požadovat zdvojení systému přichycení kola. Red Bull už takové řešení dobrovolně nasadil v Maďarsku, což mu prodloužilo pit stopy o půl sekundy.

Průměrné časy zastávek v boxech

Tým Čas (s)
Red Bull Racing 2,83
Ferrari 2,90
Mercedes 3,06
McLaren 3,10
Lotus 3,40
Toro Rosso 3,91
Sauber 3,94
Caterham 4,54
Marussia 4,55
Force India 5,44
Williams 6,10

Doporučujeme

Články odjinud