Nejnebezpečnější silnice Česka. Kde je nejvíc nehod?

Nejnebezpečnější silnice Česka. Kde je nejvíc nehod?

České silnice jsou každoročně svědkem desítek tisíc dopravních nehod. Některé úseky jsou však rizikovější než jiné. Prozkoumejte, kde byste si měli dávat obzvlášť pozor.

Obecné statistiky

Jen v letošním roce se na českých silnicích stalo přes 80 000 dopravních nehod, které si vyžádaly téměř 400 lidských životů a při nichž vznikly škody v hodnotě přes 6 miliard korun.

Tip: Náklady na opravu auta po dopravní nehodě se mohou vyšplhat až do řádu desítek tisíc korun. Před nečekanými výdaji za opravu vlastního vozu vás ochrání havarijní pojištění.

Přestože se nehody nevyhýbají žádnému koutu České republiky, jejich největší koncentrace je přirozeně ve velkých městech (Praha, Plzeň, Brno, Ostrava), která se potýkají s hustou dopravou. Ty nejrizikovější úseky se však nacházejí nejen v Praze, ale i v Liberci nebo v Ústí nad Labem.

Praha

V top deseti nejrizikovějších místech má největší zastoupení Praha. Konkrétně jde o úseky:

  • ulice Sokolská,
  • ulice Legerova,
  • u kruhového objezdu spojujícího ulice Roztylská, Pod Chodovem, Ryšavého a U Kunratického lesa na Chodově,
  • na dálnici D8 u sjezdu na Zdiby,
  • na dálnici D1 u sjezdu na Benešov,
  • na dálnici D1 u sjezdu na Říčany,
  • v Rudné na dálnici D5,
  • na křižovatce spojující ulice Husitská a Seifertova.

Liberec

V Liberci věnujte řízení zvýšenou pozornost na silnici 35 u sjezdu na Jablonec nad Nisou, kde se za posledních 24 měsíců událo 66 nehod.

Ústí nad Labem

V Ústí nad Labem se za poslední dva roky stalo 44 nehod na křižovatce poblíž obchodního centra Forum. Obezřetní buďte také na ulici Přístavní, kde na dvou úsecích došlo dohromady k 67 nehodám.

Příčin autonehod je celá řada – špatné řízení, nepozornost, ale i nevyzpytatelné události, které motorista jen těžko ovlivní (například když mu vběhne divoká zvěř do cesty). Právě v těchto případech bývá na vině sám řidič. Pokud budete sami strůjcem autonehody, povinné ručení vám škody na autě nepokryje. K tomu slouží havarijní pojištění.

Doporučujeme

Články odjinud