Nejlepší směsí je v Rakousku překvapivě měkká

Nejlepší směsí je v Rakousku překvapivě měkká

Pneumatiky jsou letos tvrdé, takže týmy si volí obvykle co nejvíce co nejměkčích pneumatik. V Rakousku ale může být nejlepší pneumatikou pro závod z tří nabízených směsí ta nejtvrdší.

Týmy věřily, že s ohledem na nízkou přilnavost bude ultraměkká směs pro Red Bull Ring nejlepší volbou. Týmy si z tohoto důvodu vybraly převážně ultraměkké a superměkké pneumatiky a měkké téměř ignorovaly.

Jenomže pro závod bude nakonec nejlepší volbou právě měkká směs. 

„Očekával jsme, že rozdíl mezi směsmi bude někde okolo půl sekundy,“ řekl Mario Isola.

„Rozdíl mezi ultraměkkou a měkkou je však jen 0,3 s sekundy a rozdíl mezi superměkkou a měkkou je těžko pochopitelný.“

Měkké pneumatiky fungují dobře a degradace je prakticky nulová. Jinými slovy: rozdíl mezi měkkou a superměkkou je ve hvězdách, nebude velký, ale měkká vydrží, dobře se s ní pracuje a poskytuje dobrý grip. 

Na odpoledne jsou předpovídány bouřky a přeháňky, ale pokud bude trať suchá, můžeme očekávat, že jezdci budou nasazovat právě žlutě zbarvené pneumatiky.

Problém je, že jezdci toho sice odjeli v pátek a v sobotu hodně, ale na měkkých pneumatikách jen velmi málo. 

Bottas a Vettel neodjeli na měkkých pneumatikách nic. Jejich týmoví kolegové a dvojice jezdců Red Bullu nějaké zkušenosti s měkkými pneumatikami mají. Räikkönen odjel na měkké v pátek nejvíce – 28 kol.

Hamilton startuje na superměkké

Nezapomeňme na to, že Hamilton startuje na superměkké. V boxech bychom ho mohli podle Pirelli očekávat někde okolo 26 kola a jeho strategie je nejrychlejší! Start na ultraměkké se zastávkou kolem 18 kola je ale jen nepatrně pomalejší strategií.

09-AT-Sets-Available-for-the-race.jpg

Doporučujeme

Články odjinud