Nejlepší letošní kvalifikace Red Bullu. Verstappen si pochvaluje maximální rychlost | Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nejlepší letošní kvalifikace Red Bullu. Verstappen si pochvaluje maximální rychlost

Max Verstappen a Alexander Albon z Red Bullu obsadili v kvalifikaci na Velkou cenu Toskánska třetí a čtvrté místo.

Verstappen sice nedokázal vyrovnat svůj dosud nejlepší letošní kvalifikační výkon (druhé místo ze Štýrska, pozn. redakce), ztrátou 365 tisícin se však dosud nejvíce přiblížil k pole position.

„V porovnání s některými jinými víkendy, kdy jsme ztráceli více a nebyl jsem spokojen s vozem, jsme tento víkend odvedli velmi dobrou práci v nastavování vozu. Myslím, že jsme více méně získali maximum z toho, co jsme tento víkend mohli,“ řekl Verstappen.

„Okamžitě jsme měli dobře vyvážený vůz, měli jsme správné nastavení úrovně křídel na voze. Možná tomu trochu pomohla i charakteristika trati. Zdá se, že se nám daří lépe na tratích s vyšším přítlakem.

„Jednou zase máme docela slušnou maximální rychlost. Myslím, že to se tady docela hodí. Předjíždět ale nebude jednoduché. Alespoň posledních pár zatáček je trochu širších a dlouhých, takže můžete jet více různými stopami. Všechno ale bude záležet, zaprvé na vaší rychlosti, a zadruhé na opotřebení pneumatik,“ dodal Verstappen.

Albonovo kvalifikační maximum

Nejlepšího kvalifikačního výsledku v sezóně dosáhl čtvrtým nejrychlejším časem druhý pilot Red Bullu Alexander Albon. Ten sice již startoval čtvrtý v úvodním závodě v Rakousku, tam mu však ke startu ve druhé řadě pomohla penalizace Lewise Hamiltona, z pohledu zajetých časů skončil v kvalifikaci dosud nejlépe pátý.

„Řekl bych, že můj první pokus v Q3 byl OK, na několika místech jsem měl ještě nějaký čas. Přijel jsem (ve druhém pokusu v Q3) a v cestě stálo žluté auto (Renault Estebana Ocona, který chyboval a zapříčinil vyvěšení dvojitých žlutých vlajek, pozn. redakce). I tak to ale bylo čtvrté místo. Jsem s tím spokojen, jdeme správným směrem,“ řekl Albon pro Sky Sports F1.

„Předjíždět tu bude obtížné, opotřebení pneumatik ale vypadá dobře a v poslední zatáčce se dá jet za jiným vozem. Není to jako v Barceloně, kde je všude velký provoz a čekáte, až někdo opustí šikanu. Tady si můžete lépe najít stopu, abyste měli čistý vzduch a zůstali blízko. Snad díky tomu dokážeme udělat něco se strategií.“

Doporučujeme

Články odjinud