Nejlepší letošní kvalifikace, myslí si Kovalainen

Nejlepší letošní kvalifikace, myslí si Kovalainen

Mezi novějšími týmy opět zvítězil jezdec Lotusu Heikki Kovalainen, který zhodnotil svoji dnešní kvalifikaci jako nejlepší v této sezoně. Jezdec HRT Daniel Ricciardo nezajel ani jedno měřené kolo.

Lotus

Jezdci Lotusu se v dnešní kvalifikaci umístili na obvyklém devatenáctém a dvacátém místě v pořadí Kovalainen, Trulli. Finský pilot Heikki Kovalainen se však i přesto domnívá, že dnes zajel nejlepší kvalifikaci v letošní sezoně: "Myslím, že jsem z auta dostal všechno, co jsem mohl a jel jsem tvrdě v každém sektoru. Je  to skvělý pocit, vědět, že jste z každého kola vyždímali, co se jen dalo. Minulou noc a dnes ráno jsme tvrdě pracovali, abychom našli správnou rovnováhu, která by seděla suchým podmínkám. Myslím, že se nám to podařilo, takže mám ze zítřejšího závodu dobrý pocit."

Virgin

Jezdci Virginu do zítřejšího závodu odstartují z jednadvacátého a dvaadvacátého místa v pořadí Glock, D´Ambrosio. "Byl to dosud skvělý víkend a dnešek šel v porovnání s několika posledními týdny, kdy jsme měli pár problémů s nastavením, opravdu hladce, " komentuje Glock.  "Auto bylo včera v mokrých podmínkách opravdu dobré, což mi dávalo dobrý pocit ohledně dneška. Pokud je auto velmi dobré za mokra, mělo by být také dobré na suchu – a soudě podle prvního kola, přesně to bylo dneska ráno. Zajel jsem dobré kvalifikační kolo, malá chybička v zatáčce číslo pět mě sice stála trošku času, ale celkově vzato jsme dnes jen o 0,9 sekundy za Lotusem," říká německý pilot. Týmový kolega D´Ambrosio je naopak z celého víkendu zklamaný: "Pro mě to nebyl moc dobrý den. Závodní rychlost tam není a bylo tomu tak celý víkend. Očividně je tam něco špatně, ačkoli si zatím nejsme jisti kde. Budeme se to snažit analyzovat a porozumět problému ještě před zítřkem."

HRT

Vitantonio Liuzzi byl v dnešní kvalifikaci nejpomalejší, týmový kolega Daniel Ricciardo měl problém s chladicím zařízením, nezajel tak ani jedno měřené kolo. "Dnes ráno jsme měli nějaký problém, který se kluci snažili vyřešit, ale nakonec jsme ráno (v třetím tréninku) dokázali vyjet na trať. Odpoledne, při mém prvním měřeném kole, mi ale závodní inženýr přes rádio řekl, abych se vrátil do boxů, protože v datech vidí nějaký další problém. Jsem si ale jistý, že to do zítřka vyřešíme a budeme mít dobrý závod," komentuje své problémy australský jezdec. "Celkově jsem byl dnes velmi spokojený s vyvážením, navíc auto reagovalo opravdu dobře. V kvalifikaci jsme byli jen pár desetin sekundy za jedním z Virginů, trošku víc jsme pak zaostávali za tím druhým. Musíme proto pochopit důvod tohoto rozestupu, " říká Liuzzi. 

Doporučujeme

Články odjinud