Nejhorší auto na roštu? Od začátku roku jsme nedosáhli pokroku, říká Vandoorne

Nejhorší auto na roštu? Od začátku roku jsme nedosáhli pokroku, říká Vandoorne

Stoffel Vandoorne zažil na domácí půdě opravdu hodně špatný víkend, což po závodě ani neskrýval.

Stoffel Vandoorne je spojován se Sauberem, do kterého by mohl přestoupit už tuto sezónu. Možná by se mu dokonce ulevilo a to stejně jako po domácím závodě ve Spa.

„Vlastně ano,“ reagoval Vandoorne na dotaz, zda je rád, že už má víkend ve Spa za sebou.

„Je to můj domácí závod, ale je těžké mít ještě horší víkend. Samozřejmě bylo hezké vidět tolik fanoušků, rodinu a přátelé, ale vždy jim chcete dát nějaký výsledek. Tento víkend to bohužel nebylo možné. Pro každého to byl nudný závod, moc se nepředjíždělo.“

Vandoorne předvedl ve Spa ironicky řečeno slušnou konzistenci. Byl totiž poslední vše všech třech trénincích, kvalifikaci i závodě. Jeho slova, že horší to už být nemohlo, tak lze podepsat. 

Vandoorne během safety caru přezul z měkké na střední směs. Ve 28. kole pak zastavil znovu a přezul na superměkkou. Výsledkově mu to příliš nepomohlo, ale nemyslí si, že jiná strategie by něco změnila. 

„Nebyl to nejlepší závod mé kariéry. Byl jsem po celou dobu sám. Poslední a sám. Naše rychlost byla na míle vzdálená od označení ‚dobrá‛. Neexistuje žádné vysvětlení. Máme více či méně nejpomalejší auto na roštu. Od začátku roku jsme neudělali žádný pokrok.“

Podle Vandoorna bude Monza dalším těžkým závodem. Lépe by na tom mohl být McLaren až v Singapuru. 

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud