Nejblíž k závodní sedačce u Williamsu má teď Senna

Nejblíž k závodní sedačce u Williamsu má teď Senna

Williams zúžil své úvahy o týmovém kolegovi Pastora Maldonada na dva jezdce: Bruna Sennu a Rubense Barrichella. Favoritem je mladší Brazilec.

Tým Franka Williamse otálí s oznámením jména druhého jezdce, ale z různých důvěryhodných zdrojů se opakují stejné informace, podle kterých už mezi kandidáty definitivně nepatří Adrian Sutil. Německý závodník čelí soudu kvůli ublížení na zdraví, přičemž navíc údajně trval jen na jednoleté smlouvě, takže v Grove jeho jméno ze seznamu vyškrtli.

Výběr Williams zúžil na Bruna Sennu a Rubense Barrichella. Veterán má v týmu jistou podporu, protože je inženýrům důvěrně znám a jeho technická zpětná vazba je velmi cenná. Jeho setrvání by týmu zajistilo kontinuitu a potřebné měřítko při vývoji. Barrichello si ovšem některé lidi u Williamsu naštval tím, jak si loni veřejně stěžoval na problémy s vozem a chyby týmu. A i když si sehnal pár nových sponzorů, jejich příspěvek by nebyl tak velký jako v případě Bruna Senny.

Podle zákulisních informací je totiž Williams nucen spojit i druhou závodní sedačku s penězi. Proto se do role favorita dostal Bruno Senna, jehož sponzoři mu loni pomohli k návratu do závodů u týmu Renault. Majitel jedné z těchto firem - OGX - dokonce nedávno na svém Twitteru prohlásil, že Senna bude závodit pro Williams.

I když Senna loni u Renaultu nebyl přesvědčivý, pár záblesků dobré výkonnosti, především pak belgická kvalifikace, brazilské sponzory naladilo a Ayrtonův synovec teď může do Grove přinést údajně kolem 16 miliónů dolarů. To sice není tolik jako v případě Maldonada (odhady 20 až 30 miliónů za rok), ale je to natolik významná částka, že by mu místo zajistit mohla.

Sponzory dokáže s sebou přivést také Vitalij Petrov, ale ten je spojován s místem Jarna Trulliho u Caterhamu. Otázkou zůstává, jestli Tony Fernandes dokáže rozvázat s Italem platnou smlouvu na letošní sezónu. Další volné místo pak zbývá už jen u týmu HRT.

Doporučujeme

Články odjinud