Nehoda s Trullim nebyla tak hrozná, jak vypadala, tvrdí Čandhok

Karun Čandhok přišel v Monaku o nejlepší výsledek kariéry kvůli nehodě s Jarnem Trullim. I když jedna formule přeskočila druhou, nebezpečné to podle indického pilota nebylo tolik, jak se zdálo.

"Jarno udělal něco opravdu hloupého," řekl Čandhok pro Reuters. "Nemyslím, že by vůbec mohl do té zatáčky zatočit, vzhledem k úhlu, v kterém do ní najel. Skončilo by to Schumacherovým parkovacím manévrem z roku 2006."

"Omluvil se... Jarna mám rád, je to příjemný člověk. Jelikož se omluvil, ví, že to zpackal. Měl jsem trochu štěstí, ohnul jsem se a on mi přelétl nad hlavou. Nedotkl se mě, vypadalo to hůř, než jaké to ve skutečnosti bylo. Ale bylo to velmi frustrující, protože to byl z pohledu rychlosti asi můj nejlepší letošní závod a bojovali jsme s ostatními dvěma novými týmy."

Čandhok měl ještě před kontaktem s Trullim další kuriózní nehodu. Nabral totiž pod svůj vůz volant, který ze svého monopostu vyhodil po nehodě Rubens Barrichello. "Co dělal? Charlie (Whiting) se mě na to pak ptal. Na záznamu je vidět, že ho prostě zahodil," konstatoval Čandhok.

"Cítil jsem celou dobu až do Mirabeau, jak (Barrichellův volant zaklíněný pod vozem) dře. Jeden z komisařů hlásil, že viděl, jak z mého vozu odpadl v tunelu. Pak ho přejel Bruno. Ten volant byl skutečně pořádně ´hispanizován´."

Barrichello po závodě uvedl, že volant zahodil, protože chtěl co nejrychleji z vozu utéct. Stál uprostřed relativně rychlé zatáčky a navíc jeho Williams FW32 začal hořet.

Doporučujeme

Články odjinud