Nedokáží to co já, odmítá Ecclestone své potenciální nástupce

Nedokáží to co já, odmítá Ecclestone své potenciální nástupce

Bernie Ecclestone tvrdí, že nemá problém k sobě někoho přibrat ke spolupráci ve vedení formule 1 a udělat z něj svého nástupce. Ale musí to být ten správný člověk.

O přípravě nástupnictví volá formule 1 dlouho, ale Ecclestone doposud odmítal všechny navrhované kandidáty. Naposledy mu hlavní majitel formule 1 - společnost CVC - loni navrhla Justina Kinga a jednu další nejmenovanou osobu.

"Lidé, které (CVC) chtělo, ti kdyby k nám přišli, chtěli by být hvězdami," vysvětloval Ecclestone pro Bloomberg, proč řekl jasné ne.

O Kingovi, jenž stojí v čele britského obchodního řetězce Sainsbury's, se spekulovalo dlouhodobě, ale CVC odmítlo potvrdit, že ho oslovilo s cílem postavit ho vedle Ecclestona.

Současný šéf formule 1 říká, že se angažování svého budoucího nástupce nebrání. "Pokud se ukáže někdo, o kom si budu myslet, že dokáže dělat dobrou práci, tak ho vezměme. Bylo navrženo hodně lidí, ale nemyslím si, že je to ten typ lidí, kteří by dokázali dělat to co já."

Ecclestone by však mohl ve své funkci skončit rychleji, než sám čeká, protože v Německu čelí obvinění z korupce v aféře prodeje podílu ve formuli 1. Tvrdí ale, že se ho CVC zbaví jen v krajním případě.

"Moje obvinění jim starost nedělá, problém by byl, pokud bych byl uvězněn. Jsou v klidu, nepanikaří," řekl o majitelích sportu.

Doporučujeme

Články odjinud