Necítím se výjimečně kvůli tomu, co dělám za práci, říká Vettel

Necítím se výjimečně kvůli tomu, co dělám za práci, říká Vettel

Pro čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela je důležité si uvědomovat, že být pilotem formule 1 je jen práce a nedefinuje jej to jako osobnost.

„F1 je samozřejmě velkou součástí mého života, ale není to ta nejdůležitější věc,“ řekl pilot Ferrari pro The Guardian.

„Jsou propojeny, ale je důležité, že je tu spousta času, kdy to neříká, kým jsem. Necítím se výjimečně kvůli tomu, co dělám za práci. Mám spoustu dalších věcí. Nedefinuje mě to jako člověka. Není to to, kým jsem, je to to, co dělám.“

Vettel je znám tím, že si velmi chrání své soukromí. Jako jediný pilot z celého startovního pole nepůsobí na žádné ze sociálních sítí, a ačkoliv jeho dvě děti navštěvují velké ceny formule 1, sedí spolu s dalšími diváky na tribuně a nejsou v objektivech kamer v boxech.

A zatímco jeho největší rival v boji o titul Lewis Hamilton využívá například svého soukromého letadla, na Vettela byste mohli narazit v prostředcích městské hromadné dopravy.

„Rád dělám věci, o kterých si lidé myslí, že jsou nudné, ale pro mě nejsou. Jsem doma, sekám trávu na zahradě, vařím - nejsem v tom úplně dobrý, ale čas od času. Chodím do obchodu, jezdím metrem a autobusem. Myslím, že je normální být normální,“ řekl Vettel.

„Jsem sportovec, nejsem celebrita. Když někam jdu a někdo mě pozná, tak myslím, že je zajímá sport a ne to, jak se starám o své vlasy nebo jaké nosím boty.“

Vettel ale řekl, že tím nenaráží na Hamiltonův styl života a je k němu zdvořilý.

„Má velký talent, v autech je skvělý,“ řekl Vettel, podle kterého jejich vzájemný souboj o titul v posledních letech formuli 1 jen prospívá.

Vettel také řekl, že s odstupem času lituje svého počínání při Velké ceně Ázerbájdžánu v roce 2017, kdy z boku najel při restartu závodu do Hamiltonova mercedesu.

„Nechtěl jsem mu ublížit, nebo ukončit jeho nebo svůj závod. Samozřejmě jsem v těch momentech ale rozrušený a cítím v sobě adrenalin. Lidé by byli překvapeni. Mají představu, že jezdci jsou pod helmami jen 'Arggh!' Při řízení ale musíte být klidní, protože vám to bere všechnu koncentraci.“

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud