Nechtěl jsem kritizovat Webbera, tvrdí Marko

Nechtěl jsem kritizovat Webbera, tvrdí Marko

Poradce Red Bullu Helmut Marko odmítl, že záměrně kritizoval Marka Webbera. Snažil se jen vysvětlit rozdíly mezi jezdci týmu.

Na konci loňského roku publikoval firemní časopis Red Bullu rozhovor s Markem, ve kterém mimo jiné řekl, že Webber podává nevyrovnané výkony a snadno se chytí negativní spirály.

Všichni to samozřejmě interpretovali jako kritiku australského jezdce a nikdo neměl podezření na špatnou interpretaci, protože se jednalo o Red Bulletin. Marko ale teď magazínu GP International řekl, že to jako kritiku nemyslel.

"Za prvé ten rozhovor jsem poskytl v němčině, a bylo to kolem Vánoc, takže byl přeložen do ostatních jazyků," vysvětloval. "Otázka byla, proč je Vettel mistr a Mark ne, takže jsem snažil vysvětlit rozdíly a fakta. Nemyslel jsem si, že to bude vnímáno jako kritika Marka."

"Mark byl vždy pilotem s dobrou pověstí, pro kterého platí, že pokud má dobré auto, vyhrává. Ale když má dobré auto, bohužel ho má taky Vettel. Takže to pro něj je z psychologického hlediska velmi těžké. Tyto okolnosti jsem se snažil vysvětlit a ten magazín si myslel, že je to proti Markovi."

Webber Markovo vyjádření také vnímal jako kritiku a odbyl ji s tím, že nikdy nebyl součástí Markovy agendy.

Doporučujeme

Články odjinud