Nechali jsme Ocona na holičkách, říká závodní ředitel Manoru

Nechali jsme Ocona na holičkách, říká závodní ředitel Manoru

Francouz nezažil nejlepší první tři závody kariéry F1.

Závodní ředitel týmu Manor Dave Ryan přiznal, že britská stáj pro svého nového závodníka Estebana Ocona neodvedla dostatečně dobrou práci v jeho prvních třech velkých cenách.

Francouzský pilot od Velké ceny Belgie nahrazuje Ria Haryanta. Už jeho debut pokazilo poškozené sání vzduchu k brzdám. O týden později v italské Monze jej pak potkaly elektrické závady jak ve volném tréninku, tak krátce před kvalifikací.

Minulý týden v Singapuru Ocon na jednu stranu dostal penalizaci za předjetí Felipeho Nasra za safety carem, tým jej však ještě více srazil dvěma pomalými zastávkami. Při první Francouz strávil u mechaniků zhruba 75 sekund, při třetí dalších patnáct.

„Postupy byly špatné, ale já ještě nevím, který z nich, takže se musíme podívat na video a být si sebou opravdu jistí a jakmile to budeme vědět, můžeme na tom zapracovat,“ vyjádřil se k situaci Ryan.

„Měli jsme problém s nasazením kol na auto a pak jsme museli přinést úplně jinou sadu, protože jsme měli problém s maticí kola. Byl to ten případ, kdy se věci začnou kupit. Takový, který se těžko zastavuje, jakmile věci začnou být špatně.

Tak by to ale být nemělo. Měli bychom být připraveni vypořádat se určitým způsobem s věcmi, které nastanou, a to jsme tentokrát nebyli.“

GettyImages-598888136.jpg

Ryan říká, že je nyní na týmu, ale zejména na něm samotném coby jeho lídrovi, aby zajistil, že se podobné potíže nebudou opakovat.

„Estebana čeká obrat k lepšímu,“ slíbil. „Neměli jsme dobrý závod v Monze a pak jsme ho nechali na holičkách v Singapuru našimi zastávkami, což bylo zklamání, protože jeho poslední stint, jeho rychlost na těch pneumatikách, to bylo opravdu dobré.

Je celkem jasné, že neděláme, já nedělám, dost dobrou práci ve snaze zajistit, aby všechny postupy a věci byly správně. Nejde o to, že bychom se nesnažili, kluci trénují hodně, pracujeme na tom, ale ještě tam nejsme. Všichni musíme vnímat tu zodpovědnost. Já tu nemohu jen sedět a tvrdit, že jsem jim to říkal. Takhle to nefunguje.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson, Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud