Nechal jsem Alonsovi spoustu místa, říká ke kolizi Stroll | Foto: Getty Images / Chris Graythen

Foto: Getty Images / Chris Graythen

Nechal jsem Alonsovi spoustu místa, říká ke kolizi Stroll

Lance Stroll podle svých slov nechal Fernandu Alonsovi „spoustu místa“ při jejich vzájemné kolizi, ke které došlo během Velké ceny USA formule 1 a po které pilot Astonu Martin musel odstoupit.

Po restartu závodu ve 22. kole bojovali budoucí týmoví kolegové o sedmé místo.

Alonso chtěl využít větrného pytle za Strollovým vozem, jenže Kanaďan na poslední chvíli udělal pohyb se svým vozem doleva, kde už měl ale část svého monopostu Alonso a mezi oběma jezdci došlo ke kontaktu. Alonsův alpine se krátce předními koly vznesl do vzduchu, zatímco Strollův aston martin se roztočil.

A zatímco pro Strolla kolizí závod skončil, Alonso dokázal i s poškozeným vozem v závodě pokračovat, a nakonec dojet na sedmém místě.

Stroll penalizován

Lance Stroll dostal po závodě za incident penalizaci 3 míst pro GP Mexika.

„Určitě jsem udělal pozdní pohyb, byl tam ale velký rychlostní rozdíl. Víceméně jsem odhadoval a trochu tipoval, kde se za mnou nachází. Ale není to tak, že bych do něj narazil z boku. Stále došlo k nárazu jeho předního křídla se zadní částí mého auta,“ popsal Stroll.

„Na levé straně trati jsem mu nechal spoustu místa, není to tak, že bych ho zavřel do zdi. Mohl udělat pohyb dříve a jet více vlevo. Nemusel jet ani tak blízko mě.

„Je mnoho pohledů, jak se můžete na incident dívat. Byla to škoda. Bylo to těsné závodění a bohužel došlo ke kontaktu.“

Doporučujeme

Články odjinud