Nebýt mokra, na pole position nejsem, přiznal Hamilton

Nebýt mokra, na pole position nejsem, přiznal Hamilton

Lewis Hamilton vyhrál nervy drásající kvalifikaci na Velkou cenu Belgie 2013, jeho týmový parťák Nico Rosberg mu bude v nedělním závodě krýt záda ze čtvrtého místa.

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton vybojoval v kvalifikaci na belgickém okruhu Spa-Francorchamps svou čtvrtou pole position v řadě. Sám Brit ale přiznává, že nebýt deště, mohlo být vše úplně jinak. Na otázku, jak by v suchých podmínkách vypadaly výsledky kvalifikačního klání, Hamilton odpověděl: "Jen bych tipoval a můj tip by byl, že bych asi nevyhrál. Red bully vypadaly dost rychle a Ferrari se na suchu také zdálo být celkem rychlé, takže si nejsme úplně jistý, jestli jsme měli na to být dneska tak moc rychlí.

Byl jsem strašně překvapený, když jsem projel cílem. Když jsem to kolo začínal, viděl jsem na obrazovce, že jsem sedmý nebo osmý, a řekl jsem si jen ´no to ne´, pršelo pořád víc a víc. Poté jsem moc ze široka najel do zatáčky číslo jedna a na displeji jsem zjistil, že jsem ztratil tři sekundy, pak pět sekund a šest sekund. Stále jsem na to ale tlačil a viděl jsem, že doháním Seba. Je to takový dar! Cítím se strašně šťastný."

Na vavřínech zítra ovšem mistr světa z roku 2008 usnout rozhodně nehodlá, neboť si až moc dobře uvědomuje, koho a v jaké formě má při startu za sebou. "Myslím, že co do formy, je Red Bull o trošku před námi, což je také důvod, který dělá dnešek ještě lepším," dodal mistr světa z roku 2008.

Hamiltonův týmový kolega Nico Rosberg však štěstím už tolik neoplývá. V čele tabulky se držel až do posledních chvil kvalifikace, kdy ho pak najednou bleskově vystřídali Webber, Vettel a nakonec i Hamilton. "Byla to opravdu těžká kvalifikace a štěstí tentokrát bohužel nebylo na mé straně," posteskl si Němec. Nedělní závod zatím ještě nevzdává, věří totiž, že jeho tým má na dobré závodní umístění. "Naše auto vypadá tento víkend celkem silně ve všech zdejších podmínkách, což mi dává naději v silnou zítřejší závodní formu, řekl."

Doporučujeme

Články odjinud