Nebýt mě, mohl nahradit Micka Schumachera někdo jiný, říká Hülkenberg | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Nebýt mě, mohl nahradit Micka Schumachera někdo jiný, říká Hülkenberg

Nico Hülkenberg říká, že tým Haas měl při hledání náhrady za Micka Schumachera více alternativ.

Ve formuli 1 to většinou bývá tak, že staršího pilota nahrazuje mladší. Před nadcházející sezonou to však neplatí stoprocentně. 

Sebastiana Vettela, kterému je 35 let, nahradil v Astonu Martin čtyřicátník Fernando Alonso a podobná situace je i u Haasu, kde 22letého Micka Schumachera vystřídal o dvanáct let starší Nico Hülkenberg.

V případě týmu Haas se po rošádě hodně diskovalo o tom, zda se americký tým rozhodl správně a částečně za tím stál i fakt, že jméno Schumacher ve světě F1 stále hodně rezonuje. Stáj vedená Guentherem Steinerem se ale rozhodla upřednostnit zkušenost před mládím.

F1 je o výkonech

„Zatím jsme spolu nemluvili,“ odpověděl Hülkenberg televizní stanici RTL na otázku, zda měl již možnost hovořit s Mickem Schumacherem poté, co byl oznámen jako jeho náhrada. 

„Mick je jiná generace. Nikdy jsme spolu neměli takový vztah, jako má se Sebastianem (Vettelem, pozn. red.),“ prohlásil jezdec, kterého čeká první kompletní sezona ve formuli 1 od roku 2019.

„Ten příběh je takový, jaký je. Kdybych to nebyl já, mohl to být někdo jiný,“ řekl německý v pilot v kontextu toho, že nahrazuje právě Micka Schumachera.

„F1 je o výkonu. Pokud přesvědčíte a podáváte výkony, máte práci. Pokud ne, pak je velmi rychle konec,“ dodal zkušený harcovník, který v F1 debutoval již před 13 lety.

Doporučujeme

Články odjinud