Nebylo to závodění, jen jsme kroužili, hodnotí Hamilton

Nebylo to závodění, jen jsme kroužili, hodnotí Hamilton

Třetí muž letošního ročníku Velké ceny Monaka vozů formule 1, Lewis Hamilton, má pocit, že se v letošním roce v ulicích Monte Carla nezávodilo a čelo startovního pole po většinu 78kolového závodu jen pomalu kroužilo po trati.

Zavedení hyper měkké směsi pneumatik kladlo na piloty větší nároky z pohledu starání se o pneumatiky. Na městské trati v Monte Carlu se navíc špatně předjíždí, proto se prvních pět pilotů v cíli závodu rozhodlo pro strategii jen jedné zastávky v boxech.

Hamilton byl u svých mechaniků ve 12. kole a následných 66 kol musel absolvovat na ultra měkké sadě pneumatik. Do cíle nakonec dojel na třetí pozici za vítězným Danielem Ricciardem, který měl po většinu závodu problémy se svou pohonnou jednotkou, a druhým Sebastianem Vettelem.

„Už asi od šestého kola jsme jen kroužili,“ řekl Hamilton. „Doslova kroužili. Nebylo to skutečné závodění. Daniel dnes odvedl skvělou práci, mám z něj velkou radost, ale v konečném důsledku jsme jen zpomalili, kroužili a ujišťovali se, že dojedeme do cíle.“

Bottas zůstal pátý

Také jeho týmový kolega Valtteri Bottas dokončil závod v Monaku na pozici, ze které startoval. Fin uzavřel nejlepší pětici.

„To je Monako, občas se stane spousta věcí a někdy se zase nestane nic a máte klidný závod jako byl dnes,“ řekl Bottas.

„Myslím, že jsme udělali správné rozhodnutí se super měkkou sadou pneumatik pro druhý stint závodu. Měl jsem pocit, že fungovaly lépe než ultra měkká. Kvůli výkonnostnímu propadu pneumatik byl první stint obtížný, ale druhý stint byl opravdu dobrý. Mohl jsem vyvíjet tlak na vozy před sebou. Měl jsem více rychlosti, než vozy přede mnou a i tak jsem nemohl nic dělat. I přes rozdíl v rychlostech nešlo předjíždět.

Věděli jsme, že víkend by mohl být obtížný, a také nakonec byl. Páté místo v kvalifikaci mi to neulehčilo a myslím, že s vozem, který jsme měli, jsme dnes nemohli udělat nic jinak.“

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud