Nebyl jsem schopen Leclerca napodobit, ví Ericsson

Nebyl jsem schopen Leclerca napodobit, ví Ericsson

Monačan Charles Leclerc ve své debutové sezóně s průměrným monopostem Sauber zatím předvádí výborné výkony. Marcus Ericsson je na tom hůře.

Ze sedmi závodů dokázal Leclerc již třikrát bodovat a v celkovém pořadí drží čtrnácté místo. Jeho týmový kolega Marcus Ericsson oproti tomu tolik úspěšný není a začíná cítit tlak na svou osobu.

Ericsson v této sezóně doposud bodoval pouze jednou, a to devátým místem v bahrajnské grand prix. Od té doby byly nejlepším umístěním švédského pilota dvě jedenáctá místa z Ázerbájdžánu a z Monaka. Sedmadvacetiletý Švéd připouští, že na sobě již začíná cítit tlak.

„Odvedl (Leclerc) skvělou práci a já ho nedokázal napodobit. Díky tomu se potom tlak pochopitelně zvyšuje, to je ale ve formuli 1 normální. Jsem si jistý, že nepříznivou situaci mohu zvrátit,“ řekl Ericsson pro f1i.com.

„Už jsem to probíral s kluky z týmu, říkali jsme si, co je potřeba udělat. Na Paul Ricard toho chceme hodně vyzkoušet. Jsme otevření všemu a budeme zkoušet spoustu věcí pro zlepšení naší situace.“

„Pochopitelně jsme odvedli skvělou práci pro Charlese. Já osobně se ale nedokážu sžít se současným nastavením našeho vozu,“ prozradil rodák z Kumly.

„Potřebujeme nějakou změnu pro kvalifikační nastavení, v závodech se totiž cítím již dobře.“

Ericsson si myslí, že jeho největším problémem je chování vozu na měkčích směsích pneumatik.

„Vypadá to, že na měkčích směsích nejsem schopen dostat v čase na jedno kolo z auta maximum. Proto musíme změnit kvalifikační nastavení, a to především na tratích, kde se měkké směsi hodně využívají. Pokud se kvalifikuji lépe, tak se nezaseknu za pomalejšími vozy. Na to se nyní hlavně soustředím, protože střed pole je velmi vyrovnaný.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud