Nebyl bych horší než Webber, říká Vergne

Nebyl bych horší než Webber, říká Vergne

Toro Rosso si vybírá závodní jezdce pro příští sezónu ze čtyř kandidátů a Jean-Eric Vergne, který je jedním z nich, je přesvědčený, že nominaci získá právě on.

Vergne dostává v závěru sezóny příležitost v pátečních volných trénincích, navíc ho Red Bull nechal testovat ve své hlavní stáji celé tři dny v Abú Zabí. Francouzský závodník věří, že se osvědčil, a ještě to chce potvrdit v Interlagosu. Je si téměř jistý, že v příští sezóně bude závodit.

"Doufám, že budu v roce 2012 startovat v Grand Prix," řekl pro RMC. "Snažím se na to nemyslet. Je hodně možností. Jediné, co mě zajímá, je trénink v Brazílii. To mi umožní postoupit do formule 1."

"Udělám vše, abych byl před Alguersuarim a aby Red Bull mohl rozhodnout o jezdcích pro příští rok. Zatím není nic uzavřené. Mohl bych zůstat třetím pilotem, nebo být závodním jezdcem Toro Rosso nebo jiného týmu. Stoprocentně věřím Red Bullu, dovedl mě až sem. Tohle všechno pro mě udělal s nějakým cílem. Mělo by k tomu dojít."

Daniel Ricciardo, jenž je spolu s Vergnem, Buemim a Alguersuarim kandidátem na závodní sedačku u týmu z Faenzy, nedávno prozradil, že o jezdcích Toro Rosso rozhoduje poradce Red Bullu Helmut Marko.

Vergne si po testech s Red Bullem Racing velmi věří. "Z pohledu fyzické kondice jsem udělal vše, co jsem mohl, po třech dnech testů jsem byl v pohodě, ani jsem necítil, že jsem jezdil," řekl pro sports.fr. "Hodně se učím, v simulátoru absorbuji co nejvíce informací, což mi pomohlo."

"V průběhu sezóny bych tedy neměl problémy s okruhy a změnami. Co můžu dodat? Myslím si, že kdyby mě posadili do red bullu, nebyl bych horší než Webber. Takový dojem mám po těchto testech, i když on je hodně zkušený."

Doporučujeme

Články odjinud